top of page
Пошук
Фото автораСветлана Сторчак

1 жовтня – День захисників та захисниць України


У 2024 році вже вдруге День захисників і захисниць України ми святкуємо 1 жовтня. Цього дня ми дякуємо всім тим героям та героїням, які мужньо захищають нашу землю від ворогів. І вшановуємо пам'ять тих, хто віддав за свободу найдорожче – життя.

Це свято нескорених, бо, незважаючи на всі випробування, дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів. Захисники України – це ті, для кого поняття честь, гідність, сила, витримка і відповідальність – не просто слова. Це ті, хто готовий не на словах, а на ділі повсякчас захищати свою родину, свій народ, свою країну.

Символічно, що День захисників і захисниць України відзначається 1 жовтня, коли ми також святкуємо Покрову Пресвятої Богородиці. Це свято століттями було захистом наших предків — козаків, які вирушали на оборону рідної землі, молячись про захист під святим Покровом.

В цей день ми висловлюємо глибоку повагу та вдячність усім захисникам та захисницям, які у кращих традиціях нашого славного козацтва стоять на захисті Української державності та оберігають цілісність нашої країни від ворожих зазіхань.

В нашому закладі відбулися тематичні заходи з нагоди Дня захисників та захисниць України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці, а саме: виховні години, години-спілкування та уроки звитяги: «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення», «Героїв Україна пам’ятає», «Захисники України – воїни світла», «В єдності наша сила», «За честь, за волю, за українську долю!»



Патріотична вікторина «Ми – нащадки козаків» для учнів 2-4 класів.



Учні долучились до обласної акції «Героям – слова підтримки!»



Слава Україні! Героям Слава!

65 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page