top of page
Пошук
Фото автораСветлана Сторчак

12 вересня - друга річниця деокупації Святогірської громади


2 роки тому 12 вересня українська армія звільнила Святогірськ.

З самого початку великої війни у Святогірську та його околицях точилися запеклі бої, а на початку червня місто та сусідні села були окуповані російськими військами. За цей час вони зруйнували та пошкодили значну кількість будівель, як у самому Святогірську, так і в навколишніх селах.

Навесні 2022 року росіяни почали активно атакувати Святогірськ. 5 червня частина міста, яка розташована на лівому березі річки Сіверський Донець, була окупована, західна частина перебувала під контролем українських військ.

Окупація тривала майже 4 місяці. Під ударами авіації та артилерії ворога, бійці різних підрозділів Збройних Сил України чотири місяці стримували постійні атаки і не давали прорвати оборону, що завадило окупантам захопити всю Донецьку область..

12 вересня 2022 року бійці національної гвардії, Збройних Сил України та територіальної оборони звільнили місто Святогірськ. Попри пережитий жах Святогірськ залишився незламним. Саме 12 вересня вважається днем звільнення Святогірської громади від окупантів.

До 2-ої річниці деокупації Святогірської громади в нашому закладі були проведені інформаційні години: "Вистояли - переможемо!", "Вертаємо своє!", "12 вересня - друга річниця звільнення Святогірської громади".



 


66 переглядів0 коментарів

Comentários


bottom of page