top of page
Пошук
Фото автораАнна Деткина

14 грудня День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС


14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Вже 36 років віддаляють нас від тієї дати, коли було завершено будівництво саркофага над четвертим, пошкодженим від вибуху, енергоблоком Чорнобильської АЕС. Але, скільки б часу не пройшло, відлуння чорнобильської трагедії болить нам і досі. Через втрачені життя ліквідаторів і мешканців довколишньої території, через шкоду, завдану здоров’ю людей, через дітей, які не народилися, через заражену радіацією природу.

Сьогодні ми дякуємо самовідданим ліквідаторам наслідків Чорнобильської катастрофи та вшановуємо світлу пам’ять тих, хто ризикуючи життям та здоров’ям, в ті пекельні дні з честю виконали свій обов’язок перед Батьківщиною. Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили. Їхній героїзм, патріотизм і професійна майстерність перевірені часом. Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.

Пам’ятаємо!





6 переглядів0 коментарів

Comentarios


bottom of page