top of page
Пошук
Фото автораАнна Деткина

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав


Сьогодні ми вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав та відзначаємо 35-ту річницю виведення радянських військ із Демократичної Республіки Афганістан.

Пройшло уже багато років після афганської війни, проте ця трагічна сторінка до цього часу залишилася в пам’яті людей.

Ця дата вибрана не випадково: 15 лютого 1989 року завершилась радянська військова інтервенція в Афганістані. Ця кривава війна стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей - тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто чекав вдома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів. Через горнило тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок.

Окрім афганської, за часів СРСР, українські військові брали участь і в інших локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав – вони виконували «інтернаціональний» обов’язок в Угорщині, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, Сирії, Анголі, Мозамбіку, на Кубі та в інших «гарячих» точках.

Після здобуття Україною незалежності наші військові фахівці стали учасниками миротворчих місій під егідою ООН, НАТО та інших міжнародних організацій. За даними Міністерства оборони України, з 1992 року понад 44 тисячі військовослужбовців ЗСУ взяли участь у 27 міжнародних операціях та місіях у різних регіонах планети.

Заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у нашому закладі:

-        прес-реліз «Чужа війна в долі наших воїнів» (9-11 кл.);

- оформлено тематичний інформаційний стенд «15 – лютого День пам’яті героїв – афганців» в освітньо-консультаційному пункті.



31 перегляд0 коментарів

コメント


bottom of page