top of page
Пошук
Фото автораСветлана Сторчак

16 жовтня —Всесвітній день здорового харчування

Оновлено: 17 жовт.


Всесвітній день здорового харчування відзначається щорічно 16 жовтня у 50-ти країнах світу. Це міжнародна подія, що створена для порушення питань повʼязаних з доступністю повноцінного й здорового харчування й проблеми голоду у світі. Дата обрана на честь заснування Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (Food and Agriculture Organization) у 1945 році.

Харчування – один з найбільш важливих аспектів здорового способу життя. В організмі людини немає практично жодного органу і системи, нормальна життєдіяльність яких не залежала б від харчування. Здорове харчування — це не тільки добре самопочуття і позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація ваги, але й любов та повага до себе, це прагнення до здорового і тривалого життя.

Дедалі більше українців прагнуть споживати здорову їжу: ретельно вивчають інформацію про склад продуктів і готують вдома смачні страви з натуральних продуктів, обмеживши додавання некорисних інгредієнтів, таких як сіль, цукор та надмірна кількість жиру.

Всесвітній день здорового харчування створений для того, щоб кожна людина замислилася про своє здоров’я та раціон. Здоровий спосіб життя, елементом якого є культура харчування, має стати потребою кожної цивілізованої людини.

До цього дня у нашому закладі були проведені тематичні виховні години "Здорове харчування – запорука здоров’я", "Корисна та здорова їжа", "Щоб здоровим зростати, корисну їжу треба вживати", "Правильне харчування". Також діти переглянули відео "Корисна та здорова їжа", "Правильне харчування", "Яка їжа корисна, яка - шкідлива?", "Здоровий спосіб життя".



Також учні та вчителі долучились до онлайн-челенджу "Смачно, корисно, яскраво: моя улюблена осіння страва!"



Бережімо себе і харчуймося правильно!

43 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page