top of page
Пошук
Фото автораАнна Деткина

17 травня - День пам’яті жертв політичних репресій


Відповідно до Указу Президента України від 21 травня 2007 року №431/2007, щорічно у третю неділю травня відзначається День пам’яті жертв політичних репресій.

Цього дня по всій Україні віддають шану жертвам політичних репресій. Традиційно в цей день українці вшановують пам’ять тих, кому зламали долі сили, що намагались знищити Україну, українців та українську культуру.

Терор і репресії вразили майже всі верстви українського населення: науковців, політиків, військових, священиків, представників культури, селянство. Особливо тяжкою і болісною спадщиною минулого стали масові репресії, які чинилися сталінським режимом та його прибічниками в Україні у 1930-х роках. Приміром, в Україні в 1937-1938 роках було засуджено 198 918 осіб, з яких близько двох третин – до розстрілу. Решту було відправлено до в'язниць та таборів.

З метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства у закладі для учнів 8-11 класів вчитель історії Коробова М.В. провела онлайн годину спілкування «Великий терор: сторінки історії» з переглядом відеосюжетів, вікториною та вправами на асоціації . По завершенню заходу за допомогою методу «Займи позицію» діти висловили свої думки щодо проблемного питання « Великий терор – метод покарання чи метод залякування людей?»





30 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page