top of page
Пошук
Фото автораСветлана Сторчак

21 вересня - Міжнародний день миру

Оновлено: 22 вер.


Мир - головна цінність для будь-якої людини. Захищати його ідеали, зміцнювати дружні відносини між державами, спільними зусиллями працювати для досягнення миру в усьому світі - основні принципи, якими керувалася ООН, заснувавши Міжнародний день миру. Це свято було засновано 30 листопада 1981 року і протягом 20 років відзначалося в день відкриття сесії ООН кожен третій вівторок вересня.

У 2001 році була прийнята резолюція про проведення Міжнародного дня миру щорічно 21 вересня. ООН проголосила свято днем ​​відмови від насильства і припинення військових дій в усьому світі. В якості емблеми на Міжнародний день миру використовують зображення білого голуба з оливковою гілкою. Її творцем є Пабло Пікассо. Вперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році.

Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває запекла боротьба. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Міжнародний День миру відзначають у різних куточках планети. Це свято покликано змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що-небудь дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир.

З нагоди Дня миру у закладі пройшли тематичні заходи. Класними керівниками були проведені години спілкування «Мир – найбільше із благ», «Мир на землі - радість у родині».



Учні взяли участь у виставці малюнків на тему "Діти України за мир!"



У День миру бажаємо всім спокою та миру в усьому – миру в сім’ях, миру в серцях та миру нашій рідній Україні!

Віримо у ЗСУ!

Віримо у ПЕРЕМОГУ!



89 переглядів0 коментарів

Commentaires


bottom of page