top of page
Пошук
Фото автораАнна Деткина

22 вересня - День партизанської слави


У День партизанської слави вшановують відважних українських патріотів, які відстоювали і продовжують відстоювати нашу свободу.

22 вересня щорічно відзначають День партизанської слави України. Раніше в це свято згадували здебільшого партизанів Другої Світової війни, але, починаючи з 2014 року, та в 2022-му багато партизанів з'явилося і серед наших сучасників. Ці відважні люди протистоять озброєним солдатам на тимчасово окупованих Росією територіях, щоб якомога швидше наблизити нашу перемогу.

Партизани та підпільники у період Великої Вітчизняної Війни працювали в тилу, виявляли таємну інформацію про ворога, шпигували, вирішували воєнні задачі, які ставили перед ними командування армії. Вони мінували залізничні дороги, по яким ворог переправляв свої війська, підривали фашистські заводи, на яких виготовляли воєнне оснащення: зброю, техніку і т.п. Таким чином партизани зробили неоціненний внесок у велику Перемогу над фашизмом, відновленням історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали.

Після початку повномасштабної війни Росією українські партизани показують чудеса відваги на окупованих територіях. Вони регулярно нагадують окупантам, що ті перебувають на українській землі.

Це – свято людей сильних духом і з чистою совістю, котрі не шкодували і не шкодують життя задля перемоги над ненависним ворогом.


Інформаційні години-спілкування з відзначення Дня партизанської слави: «Пам'ять про минуле» (5-7 кл.), «Подвиги підпільно-партизанського руху в роки Другої Світової війни та сучасні партизани України» ( 8-11 кл.).



24 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page