top of page
Пошук
Фото автораСветлана Сторчак

22 вересня - День партизанської слави


Щорічно в Україні 22 вересня відзначають День партизанської слави. Саме цей день вважається початком підпільно-партизанського руху в нашій країні. Це свято було засноване у 2001 році указом президента України для підтримки ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни 1941-1945 рр. Адже саме вони були тими, хто наближав перемогу, проводячи героїчну боротьбу у ворожому тилу.

Партизанський рух завжди відображав прагнення народу до свободи. Понад п’ятсот з’єднань і сотні загонів народних месників, що діяли в тилу ворога під час Другої Світової війни на території України, зробили вагомий внесок у визволення країни від нацистських загарбників. Ця дата стала символом стійкості українських партизанів та підпільників, які в часи Другої світової війни виборювали свободу та незалежність нашої країни. Однак партизанський рух для нашої країни - не лише частина історії. Сьогодні такі об’єднання діють в глибині окупованої території, виступаючи вже проти російського загарбника. Майже кожне окуповане місто має власний рух опору. Так, ризикуючи власними життями, нинішні покоління продовжують боротьбу дідів і прадідів.

Це свято нескорених. Тих, хто не шкодував себе в часи Другої світової й тих, хто продовжує боротися за перемогу на східних і південних рубежах нашої держави. Нехай цей день вкотре нагадає нам про цінність людських вчинків і важливість єдності в нашій спільній боротьбі.

До Дня партизанської слави у нашому закладі були проведені інформаційні години: «Партизанський фронт», «Стежками партизанської слави».



Пам’ятаймо наших героїв!

63 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page