top of page
Пошук
Фото автораАнна Деткина

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Оновлено: 19 черв.


Щороку 27 січня світ відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Цей день скорботи встановлений Генеральною асамблеєю ООН у 2005 р. У резолюції № 60/7, яку ухвалила тоді ця міжнародна організація, говориться: «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…».

До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту пропонуємо до перегляду відеовиступ-презентація «Трагедія Голокосту: місце злочину – Бахмутські алебастрові штольні». Її підготувала Ноженко Дар’я, здобувачка освіти 11-го класу Бахмутського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа I-III ступенів_№ 11 – багатопрофільний ліцей» Бахмутської міської ради Донецької області, під керівництвом своєї вчительки історії Чухлєбової Олени Анатоліївни. У відеовиступі розповідається про трагедію, яка відбулася в багатостраждаль-ному Бахмуті у 1942 р.



В нашому закладі до цієї пам'ятної дати пройшли інформаційні онлайн-хвилинки пам’яті по класам «Сказати хочу стільки, та мовчу… Я в пам’яті запалюю свічу».




42 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page