top of page
Пошук
Фото автораСветлана Сторчак

8 вересня - День визволення Донбасу від фашистських загарбників


Щороку 8 вересня відзначається знаменна дата – День визволення Донбасу від фашистських загарбників. Цього дня ми віддаємо данину поваги тим, хто героїчно боронив свою землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу, вшановуємо пам’ять тих, хто загинув, визволяючи рідний край від нацистських окупантів.

Окупація Донеччини тривала 2 роки. За цей страшний період загарбники спричинили нашій землі чимало горя. Плата за волю і свободу життя виявилася величезною: значна кількість полеглих на полях боїв, загиблих в окупації, десятки тисяч перетворених на руїни міст і сіл. Ми завжди пам’ятатимемо тих, хто гідно пройшов важкими дорогами війни та виконав свій священний обов’язок – захищати від загарбників свій рідний край.

Минуло вже багато років з того переможного дня, але і донині не вщухає біль людських втрат у тій жахливій смертоносній війні. Та, на жаль, знов вже десять років жителі Донеччини відчувають, що таке війна, що таке відчуття болю в душі, коли здригається рідна земля, спалахують домівки та гинуть мирні жителі. Та ми віримо в Збройні Сили України, віримо в перемогу і в те, що у нас попереду новий День визволення Донбасу від окупантів!

З метою вшанування пам’яті тих, хто поклав своє життя за свободу Донеччини, хто став жертвою нацистської окупації, у нашому закладі пройшли виховні години на теми: «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні», «Пам’ятаємо, поки живемо», «В пам’яті нащадків залишиться навіки».


Також відбулося покладання квітів біля пам’ятників загиблим воїнам за участю педагогів закладу.



Пам’ятаймо всіх, хто боровся проти нацизму, хто приніс визволення нашому краю та Україні!

Перемогли тоді, переможемо і зараз!

Слава Україні! Героям слава!

47 переглядів0 коментарів

Kommentare


bottom of page