top of page
Пошук
Фото автораАльона Шаламова

Міжнародний День рідної мови


21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови – це свято, було проголошено Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року.

Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Мова є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку.

Традиційно з нагоди Міжнародного дня рідної мови у нашій школі було проведено низку заходів, щоб ще раз долучитися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої.

З метою залучення якомога більшої кількості учасників, які прагнуть досконало володіти рідною мовою, в школі пройшов флешмоб «Прикрась життя українською» серед у


чнів та учениць 1-11 класів, а також вчителів школи та всіх небайдужих.

Для учнів та учениць 7-8 класів, вчитель української мови та літератури Нетіменко Т.І., провела інтелектуально-розважальну гру «Я знаю українську!». Під час заходу учні мали змогу пригадати фразеологізми, потренуватися у доборі синонімів та антонімів, розгадуванні ребусів, та виявити свої знання рідної мови.







13 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page