top of page
Пошук
Фото автораАнна Деткина

Бабин Яр: без права на забуття


Бабин Яр - одне з всесвітньо відомих місць трагедій, які стали символом Голокосту, урочище на північно-західній околиці Києва. Лише за два дні 29–30 вересня 1941 року нацисти розстріляли тут майже 34 тисячі київських євреїв. Це були не лише жителі Києва, а і біженці з окупованих українських регіонів, що прибули до міста у надії на порятунок. А впродовж двох років німецької окупації Бабин Яр «забрав» життя близько 100 тисяч людей – євреїв, ромів, мирного населення і радянських військовополонених, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації Українських Націоналістів (переважно членів ОУН-м), заручників, пацієнтів психіатричної лікарні, «саботажників» і порушників комендантської години та тих, хто чимось не догодив владі «вищої раси», яка будувала свій «арійський мир».

Масові розстріли у Бабиному Яру та розташованому поруч із ним Сирецькому концтаборі проводилися і пізніше, аж до звільнення Києва від окупації. Цей злочин тривав майже 103 тижні щовівторка і щоп’ятниці, як годинник.

Трагедія «Бабиного Яру» нагадує світу про безцінність будь-якого людського життя. Про те, як важливо пам’ятати, що ти людина, і ніколи не втрачати цього відчуття.


Урок-пам'яті "Бабин Яр: пам’ять на тлі історії" для учнів 9-11 класів



28 переглядів0 коментарів

Комментарии


bottom of page