top of page
Пошук
Фото автораАнна Деткина

Всесвітній день прибирання


Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day», що відзначається щороку в третю суботу вересня, – це глобальна подія, що об’єднала навколо себе мешканців понад 190 країн світу з метою прибирання планети від сміття. Мета акції – привернути увагу на проблему відходів, у тому числі сміття на воді.

Цього року акція відбувається під гаслом: «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!».

Терміни проведення – з 16 серпня по 16 вересня 2023 року.

Основна мета – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання ресурсів серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

Особливістю цьогорічного прибирання є суворе дотримання заборон, обмежень, які діють на період війни: не робити масові скупчення та брати участь лише у прибираннях на рекомендованих та дозволених органами місцевого самоврядування локаціях, попередньо пройшовши інструктажі техніки безпеки, навчання та під час сигналу тривоги спускатись в укриття.

Для всіх, онлайн: Цифрове прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет ресурсів, дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу.

Учні нашого закладу також традиційно приєдналися до Всесвітнього дня прибирання, в основному здійснивши прибирання прибудинкових територій та цифрове прибирання.


Рухаємося вперед до відновлення нашої країни!

94 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page