top of page
Пошук
Фото автораСветлана Сторчак

Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day»


20 вересня 2024 року під гаслом «Зробимо Україну чистою разом!» Україна традиційно приєдналася до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з 90 мільйонами учасників у 211 країнах світу.

З 2024 року Всесвітній день прибирання оголошено офіційним Днем ООН, який відзначається щорічно 20 вересня, і тепер його додано до календаря міжнародних днів і тижнів. Всесвітній день прибирання став найбільшою мобілізаційною мирною акцією у світі та переміг у рейтингу UN SDG Awards.

Мета цієї акції - це об'єднати всіх громадян планети Земля, і сформувати культуру чистоти, сформувати культуру правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля, а також зменшити використання ресурсів нашої планети, і відповідально їх споживати. Як повідомляється, у 2023 році до Всесвітнього дня прибирання долучилося майже 283 тис. учасників по всій Україні, які зібрали 2,4 тис. тон сміття.

Наш заклад теж долучився до участі у Всесвітньому дні прибирання «World Cleanup Day».



Також для учнів у нашому закладі були проведені інформаційні заходи: "Збережемо чистим довкілля", "Чисте довкілля - здорова нація"



Навіть у складних умовах ми повинні формувати екозвички та дбати про нашу Землю. Разом збережемо наше довкілля для майбутніх поколінь, об’єднуємо зусилля для екологічного відновлення та привернення уваги всього світу!

89 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page