top of page
Пошук
Фото автораАнна Деткина

Відзначення Дня українського добровольця

Оновлено: 20 вер.


Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Цей день встановлено Постановою Верховної Ради України від 17 січня 2017 року № 1822-VII на вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Дата на пошанування українських добровольців – 14 березня – обрана тому, що в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону.

День українського добровольця – це свято справжніх патріотів. Людей, котрі свідомо, за покликом серця, в скрутний для своєї держави час, стали на захист її суверенітету та територіальної цілісності.

Сьогодні більшість добровольців вже в одностроях українського війська продовжують боронити рідний край від загарбників. Своєю самовідданою службою та героїчними вчинками вони вкотре доводять, що не можливо здолати тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя.

Вшановуючи мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також з метою сприяння зміцненню патріотичного духу серед учнівської молоді, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих батальйонів у закладі освіти пройшли онлайн уроки мужності, уроки звитяги та патріотичні години на тему: «Україна понад усе», «Українські добровольці – захисники Вітчизни», «Доброволець – хто він?», «Вони пройшли крізь вогонь і зброю»; перегляд та обговорення документальних відеосюжетів, відеороликів про діяльність добровольчих формувань»Запорозька Січ. Витоки», «Військове мистецтво запорозьких козаків», «День в історії. Бій під Крутами», 3D-тур історико-культурним комплексом «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця»; в освітньому консультаційному центрі оформлено тематичний інформаційний стенд та проведено інформаційні п’ятихвилинки «Доброволець – хто він?» для учнів молодшої ланки та година спілкування для учнів середньої та старшої ланки «Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця», присвячена історії боротьби українського народу за збереження державного суверенітету і територіальної цілісності України.



Інформаційні матеріали для перегляду



92 перегляди0 коментарів

Komentarze


bottom of page