top of page
Пошук
Фото автораАнна Деткина

День Соборності України

Оновлено: 20 вер.


Доброго дня, дорогі друзі! Сьогодні 22 січня ми святкуємо День соборності України. Це надзвичайно важлива дата в історії нашої держави.

Наш народ споконвіку відзначався своєю волелюбністю, прагненням до створення незалежної держави. Вінцем цих прагнень стало возз’єднання Східної і Західної України. Воно визрівало віками страждань і поневірянь, і дійшло аж до 21 століття.

З 1999 року ця дата закріплена як офіційне державне свято в Україні. В цей день у мирні часи проходять урочисті заходи, традиційно у різних куточках країни українці створюють «живі ланцюги» — це символ єдності нашого народу.

Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії. Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього. Коли ми, люди з різних регіонів країни, разом працюємо, створюємо знакове й важливе, боремося з окупантами.

З нагоди цієї знаменної дати класоводи та класні керівники провели виховні онлайн години та години спілкування: «Єдина країна – єдиний народ», «Україна є, була і буде!», «Одна єдина соборна Україна», «В єдності наша сила». Створено відео листівку «З Днем Соборності, Україно!», яка нагадала нам про те, як ми всі разом нашою шкільною родиною відзначали цей день за мирних часів. А учні 6-8 класів взяли участь у вебквесті «Соборна моя Україно» та отримали такі результати:

1 місце

Сідаш Євген (6 клас)

Сировацький Іван (8 кл.)

Сторчак Валерія (6 клас)

2 місце

Токарєва Катерина (7 клас)

Булавкіна Ганна (7 клас)

Поршенко Богдан (8 клас)

3 місце

Шавлак Наталія (8 кл.)

Коноваленко Віталій (8 кл.)

Варченко Артем (6 клас)




23 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page