top of page
Пошук
Фото автораСветлана Сторчак

День фізичної культури і спорту України

Оновлено: 2 жовт.


Щороку в другу суботу вересня в Україні відзначають День фізичної культури та спорту. В 2024 році це свято припадає на 14 вересня. Офіційно воно було засноване в 1994 році, з метою популяризації фізичної культури та спорту, підвищення рівня фізичної активності населення, а також вшанування досягнень спортсменів і тренерів.

Спорт є невід’ємною частиною нашого життя та важливим чинником зміцнення здоров’я. Заняття спортом гартують не лише тіло, а й характер та волю людини. День фізичної культури і спорту – це свято, яке символізує силу, витривалість, мужність, красу та популяризує здоровий спосіб життя.

Україна має багату спортивну історію та талановитих спортсменів, які представляли і представляють нашу країну на різних міжнародних змаганнях. Спорт відіграє важливу роль і під час війни, допомагаючи людям зберегти фізичне та психологічне здоров'я, підтримувати єдність та моральність, а також забезпечувати душевний відпочинок та відволікання від негативних емоцій.

До Дня фізичної культури та спорту учні нашого закладу долучились до загальношкільного фотофлешмобу «Ні дня без спорту!»



В рамках Олімпійського тижня "Україна єднає серця" вчителями фізичної культури були проведені Олімпійські уроки, які були  спрямовані на популяризацію спорту, здорового способу життя, розвитку Олімпійського руху в Україні. Вчителі знайомили учнів  з історією та традиціями Олімпійських ігор сучасності, олімпійськими видами спорту, проводили веселі руханки  в дистанційному форматі.



Вітаємо з Днем фізкультури і спорту!

84 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page