top of page
Пошук
Фото автораАнна Деткина

Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності щодо розміновування

Оновлено: 5 квіт.


Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності щодо розміновування відзначається щорічно 4 квітня відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН. Його мета – підвищити обізнаність про загрозу, яку несуть вибухонебезпечні предмети для здоров'я та життя людей.

Протимінна діяльність включає навчання протидії ризикам та інформування про правила поведінки в районах минулих бойових дій, маркування небезпечних ділянок і складання їх карт, обстеження та очищення місцевостей від боєприпасів, мін або саморобних пристроїв, допомогу постраждалим від підривів.

За оцінкою фахівців неурядової організації Mines Advisory Group (MAG), у зв’язку з бойовими діями більше 40% територій України заміновано. Нині Україна вважається найзамінованішою країною у світі.

Міни є одним з найгірших наслідків війни: вони забруднюють землю і воду, роблячи повернення до нормального життя цивільного населення іноді просто неможливим. Від військових залишків найбільше страждає цивільне населення, особливо діти через свою підвищену вразливість та недостатню обізнаність із правилами безпеки при поводженні з вибухонебезпечними предметами. Наслідки мають руйнівний вплив на життя населення, навколишнє середовище та економіку. Розмінування має ключове значення для безпечного процесу відновлення.

Попри невпинний процес розмінування небезпека для травмування і загибелі дорослих та дітей, чоловіків та жінок все ще існує як внаслідок постійного мінування російськими військовими територій у районі свого перебування, так і внаслідок неправильного поводження з боєприпасами та вибухонебезпечними предметами на територіях проведення бойових дій та деокупованих територіях. Тому обізнаність про мінну безпеку необхідна для кожного українця, адже наслідки війни матимуть довге відлуння і повне очищення країни від мін, на жаль, не відбудеться швидко та триватиме роками навіть після завершення війни.

Саме з цією метою сьогодні у закладі в онлайн-форматі пройшли такі заходи: бесіди, години спілкування, інтерактивні уроки, перегляди мультфільмів та відеороликів із мінної безпеки.




Головний меседж: “НЕ ЧІПАЙ - ЦЕ НЕБЕЗПЕЧНО!”

16 переглядів0 коментарів

Commentaires


bottom of page