top of page
Пошук
Фото автораАнна Деткина

Міжнародний день толерантності


Чи відомо Вам, що довготерпеливий краще хороброго, і пануючий над собою самим, ліпший від завойовника міста? Про це написано в Притчах Соломонових, глава 16, вірш 32.

Міжнародний день терпимості (толерантності) був оголошений ЮНЕСКО в листопаді 1995 року з нагоди 50-річного ювілею цієї організації і відзначається щорічно 16 листопада.

Міжнародний день толерантності є дуже важливим впровадженням, тому що, на жаль, в нашому світі зростає екстремізм (крайні погляди, методи дій) та ксенофобія (неприязнь до чужого). Свято закликає людей визнавати те, що всі ми різні, поважати особистість один одного – тільки так можна зберегти індивідуальність. Кожна людина може цінувати власні особливості так, щоб не відчувати ненависті до особливостей іншої людини.

Варто пам'ятати, що толерантність ‒ це терпимість до іншого світогляду, способу життя, поведінки, культури і звичаїв.

Здатність терпимо і з розумінням ставитись до інакшості оточуючих, це невід'ємна складова сучасного життя та умова органічного співіснування різних людей в одному суспільстві. Адже кожен із нас унікальний.

Проведені заходи у закладі дали можливість ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ.

Але варто зрозуміти, що наше майбутнє залежить тільки від нас та нашого вибору. Тож у ці дні, як ніколи, ми повинні толерантно ставитися до вибору інших.

Будьмо толерантними та прямуймо до нашої Перемоги!


Години спілкування «Якого кольору толерантність», «Що таке толерантність та як її застосовувати», «Приклади порушення толерантності, відповідальність», заняття з психологом «Вплив стереотипів на розвиток особистісті та взаємодії у суспільстві».



20 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page