top of page
Пошук
Фото автораАнна Деткина

Пам’ятаємо подвиг героїв Крут!

Оновлено: 20 вер.


29 січняДень пам’яті героїв Крут – саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби Українського народу за свободу і незалежність.

29 січня 1918 року назва невеликої станції Крути, що розташована на Чернігівщині уздовж лінії Бахмач-Київ, ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже протягом майже століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність. За різними джерелами від 70 до 100 молодих українських хлопців віддали свої життя за рідну країну та на кілька діб зупинили більшовицьку армію, яка насувалася на Київ.

З нагоди цієї пам’ятної дати у закладі класними керівниками 6-11 класів було проведено ряд виховних онлайн годин спілкування та уроків пам’яті «Пам’ятаємо подвиг героїв Крут!» та створено відео листівку. Під час проведення заходів учні могли здійснити онлайн екскурсію до Меморіального комплексу "Пам'яті Героїв Крут" (Чернігівська обл.): режим доступу - https://storymaps.arcgis.com/stories/4dac8663c20948ffbe9e7e8b1a449057, яку створено мережевою командою ім. Григорія Гуляницького (м.Ніжин), та пройти онлайн вікторину, підготовлену за матеріалами цієї екскурсії (режим доступу - https://learningapps.org/watch?v=p550bz4zj23 ) Учні старших класів, ознайомилися з відеороликом, створеного учнями Краматорського ЗЗСО № 22 у 2021 р. у межах проєкту "Інформаційний імунітет України" про спроби маніпулювання історичною пам'яттю на прикладі бою під Крутами (режим доступу - https://youtu.be/oQpt0J9RQZU)




17 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page