top of page
Пошук
Фото автораСветлана Сторчак

Програма ментального здоров'я "Ти як?"


А ви знаєте, що таке ментальне здоров’я? Здатність отримувати задоволення від життя — основна риса ментально здорової людини, це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти своїм стресам, працювати та розвивати суспільне життя.

Наше ментальне здоров’я формується з дитинства, тому в нашому закладі активно долучаються до Всеукраїнської Програми ментального здоров’я «Ти як?». Практичним психологом закладу був проведений ряд заходів для учнів 2-5 класів.

Психологічна хвилинка у 2 класі, на тему "Як боротися зі стресом". На занятті діти дізналися, що за звір такий стрес і як з ним боротися. Чому тремтять м'язі при стресі. Робили психогімнастичні та дихальні вправи " Трясучки" та " Святкове желе".



У 3 та 4 класі психологічні хвилинки були присвячені темі "Емоції людини: радість і смуток". Діти дізнались що таке емоції, як проявляти емоції, як дізнатися про емоційний стан інших людей. Вчилися працювати з емоційним станом з допомогою уяви виконуючі дихальні вправи: "Розслаблююче дихання", "Квітка" та психогімнастичну вправу " Метелик".



Психологічна хвилинка у 5 класі. Тема: "Настрій". Дізналися як на настрій людини впливають емоції, як можна змінити свій настрій з допомогою фізичних вправ.



56 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page