top of page
Пошук
Фото автораСветлана Сторчак

Тиждень громадянського суспільства


Одним із пріоритетних напрямків роботи в сучасному закладі освіти є громадянське виховання – процес формування свідомого громадянина, людини з притаманними їй особистісними якостями й рисами характеру, світоглядом і способом мислення, почуттями, вчинками та поведінкою, спрямованими на розвиток демократичного громадянського суспільства в Україні. Головна мета громадянського виховання – це підготовка молоді до життя у громадянському демократичному суспільстві, у взаємопов'язаному світі, визнання та прийняття цінностей, що виступають головними, визначальними для нашого суспільства, це формування громадянської позиції у кожного учня.

В Україні з 2023 року запроваджено проведення «Тижня громадянського суспільства» щороку в тиждень, що включає 15 вересня - Міжнародний день демократії, який відзначається за рішенням Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй. З метою формування ціннісного ставлення особистості до суспільства і держави, виховання патріотичних почуттів, правосвідомості з 09.09.2024 по 15.09.2024 р. у закладі був проведений Тиждень громадянського суспільства.

В рамках Тижня були проведені тематичні виховні години: «Дружня школа: дітям про права та обов'язки громадян», «Що я знаю про демократію?», «Демократія для всіх», «Демократія – головний тренд на світовій арені».




59 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page