top of page
Пошук
Фото автораАнна Деткина

Європейський тиждень імунізації 2024


З 21 по 27 квітня 2024 року Європейський регіон ВООЗ відзначає Європейський тиждень імунізації. Мета цього широкомасштабного заходу – підвищити серед громадськості розуміння важливості вакцинації для попередження небезпечних захворювань та збереження життя.

Цього року Європейський тиждень імунізації  співпадає з 50-ю річницею впровадження Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я (ВООЗ) «Розширеної  програми імунізації», мета якої – забезпечити доступ до життєво необхідних вакцин кожній дитині в світі незважаючи на регіон проживання та соціоекономічний статус.

Вакцинація потрібна для захисту дитини. Інфекційні хвороби дуже небезпечні, можуть викликати ускладнення, інвалідність, деякі — смерть. Вакцинація захищає дитину від інфекцій, запобігає тяжкому перебігу хвороби й ускладненням — у випадку інфікування. Загартовування, добре харчування важливі для здоров’я дитини, але, на жаль, вони не захищають від інфекційних хвороб. Ніщо не зможе захистити дитину від небезпечних інфекцій краще за вакцинацію. Альтернатив вакцинації немає.

Вакцинація попереджає розповсюдження інфекційних захворювань. Завдяки вакцинації у світі було викоренено натуральну віспу, у багатьох країнах — правець новонароджених.

З цією метою в Україні створено Національний портал з імунізації в рамках проекту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який реалізується за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Цей портал покликаний стати унікальним інформаційним хабом, де кожен зможе знайти актуальну та корисну інформацію про вакцинацію, особливості імунізації дітей, осіб, які відносяться до декретованого контингенту тощо.


В рамках цього тижня в закладі проведені такі заходи:

  • перегляд та обговорення мультфільму «Вакцинація - запорука здоров'я дитини» (1 клас)

  • інформаційна година «Сказ та його прфілактика» (2 клас)

  • година спілкування «Хочеш мати друга? Будь другом!» (3 клас)

  • перегляд та обговорення мультфільму про щеплення «Маленький Бу: візит до лікаря» та відеоказки «Як стати супергероєм» (4 клас)

  • інформаційна година «Щеплення — суперсила від хвороб» (5 клас)

  • година спілкування «Календар щеплень» (6 клас)

  • інформаційна година «Дитячі інфекційні захворювання: класифікація, симптоми, профілактика» (7 клас)

  • година спілкування «Вакцинація подорожуючих» (8 клас)

  • гра-вікторина «Що ти знаєш про інфекційні хвороби?» (9 клас)

  • година спілкування «Як спілкуватися з пацієнтами про вакцинацію від COVID-19» (10 клас)

  • інформаційна година «Вакцинація. Джерела інформації про вакцинацію» (11 клас)


«Щеплення – це ваш внесок у перемогу, у стримування хвилі інфекційних хвороб та стійкість медичної системи під час війни» (Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України).

48 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page